Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
80-100 γρ. ελιές Καλαμών ή θρούμπας, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1/2 κιλό ζυμαρικό Φουσίλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
10 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
450 γρ. ντοματίνια ώριμα, κομμένα στα 2, ή ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί ή 3-4 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
400 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
100 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. κάπαρη, καλά ξεπλυμένη και στραγγισμένη