Υλικά συνταγής
1 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
1½ κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
240 γρ. (1 κούπα) κόκκινο κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα (250 γρ.) τομάτα κονκασέ
2 κούπες (500 γρ.) ελαφρώς συμπκνωμένο χυμό τομάτας ή τομάτα στον τρίφτη
1½ κιλά πατάτες (περίπου 3 μεγάλες πατάτες)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 μεγάλες ή 5 μικρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί