Υλικά συνταγής
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
400 γρ. ζυμαρικό Ριγκατόνι (Barilla ή άλλο επιλογής σας)
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες (των 160 γρ. η μια) τόνο κατά προτίμηση σε λάδι, στραγγισμένο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα 1 λεμονιού και 1 λεμόνι σε φέτες ή
1½ κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 5 μεγάλες, φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
πεκορίνο τριμμένο ή τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα