Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας σε κονσέρβα (ή οποιοδήποτε άλλο μη ζαχαρούχο γάλα φυτικής προέλευσης)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο πράσινο, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. βούτυρο με ελαιόλαδο
5 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
5 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
κομματάκια βρασμένης πατάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μεγάλα πράσα, καθαρισμένα καλά και κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος) [*]
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κοφτά κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο αλεσμένο (προαιρετικά)