Υλικά συνταγής
2 κοφτές κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
600 γρ. κιμάς ανάμεικτος, 300 γρ. μοσχαρίσιος+300 γρ. χοιρινός [*]
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
2 μεγάλες ή 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες μαζί με το κρεμμύδι στο μούλτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
800 γρ. φρέσκες ντομάτες τριμμένες ή έτοιμη (σε κουτί) Ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανου
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
3 κοφτά κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)