Υλικά συνταγής
1 αρνίσιο μπούτι, 2 κιλά περίπου
250 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο:
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους των 2 εκ. (προαιρετικά)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμονιού το ξύσμα + το χυμό
1 κιλό πατάτες κομμένες στα τέσσερα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη φρέσκια ή 2 κ.σ. αποξηραμένη