Υλικά συνταγής
1 ½ κοφτό κουταλάκι χοντρό αλάτι
1 κοφτή κουταλιά (πατικωμένη) καστανή ζάχαρη
1 ½ κοφτό κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
1 δέσμη φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα μπαστουνάκια
2 μέτρια κρεμμύδια (άσπρα καλύτερα) σε λεπτά φετάκια
1/4 φλ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
1 γεμάτη κουταλιά μίγμα μπαχαρικών (δες πιο κάτω)
1 ώριμη, σφικτή ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι.
1 καυτερή πράσινη πιπερίτσα (ή ένα κομματάκι της) ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 καυτερή πράσινη πιπερίτσα (ή ένα κομματάκι) ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά σε φετάκια κατά μήκος
1 ½ κοφτό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
2 φιλετάκια χοιρινά καλά καθαρισμένα από τις πετσούλες τους
1 ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
18 μικρές τορτίγια (μαλακές)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο
½-1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη