Υλικά συνταγής
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (300 γρ. από μπούτι+ 300 γρ. στήθος)
Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6
1/4 ματσάκι δυόσμο + 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλα τους, ψιλοκομμένα
2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα με το χυμό τους ελαφρώς χτυπημένα σε μικρά κομματάκια στο μούλτι (να μην είναι τελείως πολτοποιημένα)
1 κοφτό κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή 2 φέτες ψωμί μόνο τη ψίχα μουλιασμένο και καλά στυμμένο
1 κοφτό κ.γ. κάρυ σε σκόνη
παρμεζάνα τριμμένη ή ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού για πασπάλισμα