Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες

Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες

17 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη
130 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο (κατά προτίμηση Μετσόβου), τριμμένο
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
130 ml ελαιόλαδο
λίγο ωμό ελαιόλαδο
2 λίτρα ζεστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού
1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση «σπαλομίτα», που είναι ένα πολύ ζουμερό και νόστιμο κομμάτι της μοσχαρίσιας σπάλας), κομμένο σε μέτριους κύβους
1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια κομμένα κονκασέ (κρατάτε το χυμό τους)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη σε λεπτό σουρωτήρι-σήτα ώστε να γίνει λεπτή σκόνη
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
500 γρ. μετσοβίτικες χυλοπίτες
1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 μέτρια δαφνόφυλλα
 

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν...