Υλικά συνταγής
1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι ή ξηρή μυζήθρα ή παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια 4 εκ.
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. κριθαράκι χοντρό ή χυλοπιτάκι τετράγωνο μικρό
2 λίτρα ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών, φρέσκο “Σπιτικό” ή κύβους
800 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κομμάτια 4 εκ.
700 γρ. ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες στο μούλτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα