Υλικά συνταγής
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο τρίφτη
τριμμένο τυρί, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή πεκορίνο, και 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
1 κοτόπουλο 1½ κιλό περίπου, κομμένο στα 8, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
120 ml (½ φλ.) κρασί κόκκινο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (το 1 κουτί πολτοποιημένο στο multi)
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες ή μαφαλντίνες ή παπαρδέλες