Υλικά συνταγής
5 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
500 γρ. μπούτι φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
60 ml ούζο (ή λευκό ξηρό κρασί)
80 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον
500 γρ. μακαρόνια χοντρά Νο. 5 ή 3 με τρύπα
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες ή κομμένες σε μικρά καρεδάκια, μαζί με το ζουμί τους
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. τζίντζερ ξερό σε σκόνη
τριμμένο τυρί για πασπάλισμα ξερή μυζήθρα, ή πεκορίνο, ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα