Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι

Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι

11 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
200 γρ. φρέσκο γάλα
500 γρ. ζάχαρη
600 γρ. ζάχαρη
1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. νερό
350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια