Υλικά συνταγής
2 καρότα κομμένα σε κομμένα σε ζαράκια
1 κοτόπουλο (1.600 γρ περίπου) κομμένο σε 6-8 κομμάτια
2/3 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1 συσκευασία κριθαράκι χοντρό
200 γρ. ντομάτα τριμμένη (φρέσκια ή εμπορίου)
200 γρ. ντοματίνια (ολόκληρα να είναι μικρά αλλιώς κομμένα στα 2)
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ζαράκια (προαιρετικά)
1 ½ λίτρο καυτό νερό περίπου
θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε ζαράκια