Υλικά συνταγής
6-8 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 γεμάτο φλ. τσαγιού (240 ml) ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 συσκευασία (250 ml) ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ τομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 φλ. τσαγιού (80 γρ.) φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) παρμεζάνα τριμμένη