Υλικά συνταγής
½ λεμόνι ο χυμός + ½ κουταλάκι ξύσμα
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αϊολί (μαγιονέζα-σκορδαλιά):
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γρ. (περίπου) φιλέτα μπακαλιάρου (cod fillets &8211; ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα)
2 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες
αλάτι χοντρό, άσπρο πιπέρι.
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη)
2/3 φλ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο