Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού
2 κ.γ. ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια καφέ ή λευκά, κομμένες σε φέτες
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2-3 κ.σ. πελτές ντομάτας [*]
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
παρμεζάνα (ή άλλο τυρί επιλογής σας) τριμμένη για το σερβίρισμα
2 μέτρια κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα
2 κονσέρβες (800 γρ. σύνολο) ολόκληρα πομοντόρια αποφλοιωμένα σε χυμό, ψιλοκομμένα