Υλικά συνταγής
6-8 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
1/2 κιλό ζυμαρικό Ρισόνι (ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας)
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια (πρώτα στη μέση οριζόντια και μετά σε φέτες)
κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο κ.λ.π. προαιρετικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλη κ.σ. πελτές ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες