Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 πρέζες μπαχάρι σε σκόνη
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (το 1 πολτοποιημένο στο multi)
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρές λωριδίτσες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. χυλοπίτες (τις κλασικές μικρές τετράγωνες)
ξηρή μυζήθρα ή παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα