Υλικά συνταγής
1 κατεψυγμένη πάπια, 2 ½ περίπου κιλά, χωρίς τα εντόσθια (αν έχει τα κάνετε σούπα), ξεπαγωμένη στο ψυγείο για 24 ώρες
1 καρότο ξεφλουδισμένο, σε ροδέλες
1 κουταλάκι σπόροι πιπεριού
Αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι (αν χρειαστεί).
1 μικρό πράσο, σε φετάκια
1 κλωνάρι σέλινο, σε φετάκια
2 λίτρα (8 φλ.) καυτό νερό (συν επιπλέον, αν χρειαστεί)
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο