Υλικά συνταγής
1 μαλακό πολύ ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι Ψωμοτύρι Ρούμελης 250 γρ
αβγά ρέγγας από δυο αβγομένες ρέγγες
1 κρεμμύδι μικρο ψιλοκομμένο
3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 καρδιές αγκινάρας σε λάδι ή κατεψυγμένες
1 λεμόνι ζουμερό ίσως και λίγο παραπάνω
2 κ.σ. μαγιονέζα ή φρέσκο τυρί κρέμα
1 κ.σ. ξύδι 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κατά προτίμηση προζυμένιο ή κρίθινο παξιμάδι