Υλικά συνταγής
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικό Rigatoni
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά ή σπάλα
120 ml κόκκινο γλυκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3½ φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κότας
1 συσκευασία 370 γρ. “Ντομάτα στον τρίφτη”
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα + 1 κοφτό κ.γ. κανέλα + 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
2 μέτρια κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1/2-3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο πεκορίνο + επιπλέον για το πασπάλισμα