Υλικά συνταγής
2 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
2-3 πολύ μεγάλες μελιτζάνες (όχι στρογγυλές αλλά πολύ μακρουλές)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τεμαχισμένες
Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας: 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλάκι πελτές ντομάτας, αλάτι, πιπέρι.
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι.
2 γεμάτες κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
400 γρ. λιωμένη φρέσκια αναρή (1 ½ φλ.)
1 μπάλα μοτσαρέλα (150 γρ.) περασμένη από χοντρό τρίφτη ή έτοιμο τριμμένο τυρί για πίτσα (1 γεμάτο φλ.)