Υλικά συνταγής
4 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό ή γάλα και καλά στυμμένες
10-12 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους ζωμούς τους
4 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα + λίγο επιπλέον για ράντισμα
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή αποξηραμένο θυμάρι
4-5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη