Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΘ: Συνέντευξη Τύπου για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό αναψυχής

Δημοσιεύθηκε: 24 Νοε 2021, 16:28 0

σχετικα αρθρα

Θεσσαλονίκη: Η Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το Αρχείο Χριστιανόπουλου στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου,... 26 Νοε 2021, 17:36

ΑΠΘ: Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου θα τελέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τελέσει τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στη Βιβλιοθήκη και... 25 Νοε 2021, 13:55

Θεσσαλονίκη: Kαταδικάστηκε πρώην στέλεχος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ για απιστία στα κυλικεία

Σε 6ετή κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απιστία,... 24 Νοε 2021, 20:21

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερa (24/11), στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με θέμα την ενημέρωση για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, με τίτλο: «Αθλητικός Εθελοντισμός, Αθλητισμός Αναψυχής και Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, επισήμανε ότι μοναδικός στόχος της Συνέντευξης Τύπου είναι να υπάρξει μία παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο εκ μέρους του Πανεπιστημίου, σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. «Η στόχευσή μας είναι καθαρά ακαδημαϊκή και επιστημονική. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά, το οφείλουμε στους φοιτητές μας και σε όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους που σκέπτονται να σπουδάσουν στο πεδίο της φυσικής αγωγής, σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό τμήμα της Ελλάδας, έτσι ώστε το αύριο να είναι ξεκάθαρο για όλους» υποστήριξε ο Πρύτανης του ΑΠΘ και ευχαρίστησε την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «εμφορούμενη από το άγχος για την αυριανή ημέρα των αποφοίτων, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της Συνέντευξης Τύπου».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Γεώργιος Τζέτζης, δήλωσε «Η αποστολή των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) είναι να υπηρετούν την έρευνα και την εκπαίδευση στην άσκηση στην αναψυχή και στον αθλητισμό, προάγοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών κάθε ηλικίας. Στα προγράμματα σπουδών διδάσκεται ο αναψυχικός αθλητισμός τα τελευταία 30 χρόνια και έχουν πιστοποίηση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης ΕΘΑΑΕ. Οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ γνωρίζουν τα γνωστικά περιεχόμενα των διαφορετικών επιστημονικών περιοχών και εξειδικεύονται έτσι ώστε να μπορούν να τα συνδυάζουν διεπιστημονικά για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την άσκηση ως μέσο βελτίωσης της ανθρώπινης κινητικής απόδοσης για τον αθλητισμό την αθλητική αναψυχή, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία. Ο νόμος Πλαίσιο 1268/82 όπως και στο ΠΔ του 2006 όρισε τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ ως τους μόνους επαγγελματίες για την παροχή υπηρεσιών άσκησης στα γυμναστήρια αλλά και ο νόμος 2527/13 και ο Ν.1774/16 τους μόνους που μπορούν να παρέχουν προγράμματα άσκησης στα προγράμματα άθλησης για όλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον προτεινόμενο νομοσχέδιο, το μέρος Β με τίτλο “Αθλητισμός Αναψυχής και Άθληση για όλους” αρκετά άρθρα χρειάζονται τροποποίηση και ειδικότερα στο άρθρο 13 “Αθλητισμός αναψυχής και άσκηση για όλους” παρουσιάζεται η κατηγορία αναψυχικού αθλητισμού ως μια ξεχωριστή κατηγορία παραβλέποντας ότι η άσκηση είναι το μέσο για να επιτευχθούν στόχοι αθλητισμού, αναψυχής ή υγείας και ότι για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση απαιτούνται επιστημονικές γνώσεις που κατέχουν οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ. Εξάλλου, τα θέματα του οργανωτικού πλαισίου των προγραμμάτων άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.) και της αναψυχής έχουν ήδη ρυθμιστεί με τις διατάξεις του Ν.2527/8.10.2013/τεύχος Β΄ και Ν.1774/17.6.2016/τεύχος Β΄ όπου αναφέρεται ότι οι διαφορετικού τύποι άσκησης για διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, καλύπτονται πλήρως από τα περιεχόμενα των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της χώρας. Αναφέρει, επίσης, ότι οι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ αποτελούν το βασικό προσωπικό των προγραμμάτων άθλησης για όλους. Το νομοσχέδιο προτείνει την απασχόληση των εκπαιδευτών στον τόσο ευαίσθητο χώρο των προγραμμάτων άσκησης για όλους, τα οποία εδώ και τέσσερις δεκαετίες υλοποιούνται από τους ΚΦΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρωτίστως απευθύνονται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Προτείνεται το άρθρο αυτό να τροποποιηθεί ώστε να απασχολούνται μόνο απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ.

Στο άρθρο 20 “Εκπαιδευτής” εισάγεται έναν νέος επαγγελματικός θεσμός του «εκπαιδευτή της άσκησης» απόφοιτου ΙΕΚ και προτείνει ότι για την άσκηση με στόχο την αναψυχή και την υγεία απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και όχι επιστημονικές γνώσεις. Παραβλέπει ότι οι επαγγελματίες της άσκησης με στόχο την αναψυχή και την υγεία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με επιστημονικές γνώσεις πανεπιστημιακού επιπέδου (ανατομίας εργοφυσιολογίας, βιοχημίας, βιοκινητικής, διδακτικής και παιδαγωγικής, ψυχολογίας και κινητικής συμπεριφοράς, προπονητικής, κινητικής μάθησης και ανάπτυξης, οργάνωσης και διοίκησης) και του συνδυασμού όλων αυτών για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα άσκησης. Οι γνώσεις αυτές παρέχονται με εξειδικεύσεις στην αθλητική αναψυχή ή στον αθλητισμό τα τελευταία 30 χρόνια από τα ΤΕΦΑΑ. Σε μια προσπάθεια διαχωρισμού των πεδίων αναφέρει ότι ο εκπαιδευτής θα ασκεί το κοινό σε ειδικότητες που δεν διδάσκεται στις ΣΕΦΑΑ, υποστηρίζοντας έτσι ότι για τις ειδικότητες άσκησης των ΤΕΦΑΑ απαιτούνται επιστημονικές γνώσεις ενώ για αυτές που δεν διδάσκονται δεν απαιτούνται οι ίδιου επιπέδου γνώσεις.

Στον νόμο απουσιάζει η αναφορά των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ από τον αθλητισμό αναψυχής. Άραγε ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ τετραετούς φοίτησης θα πρέπει να πάρει νέα εκπαίδευση και πιστοποίηση ως εκπαιδευτής αθλητικής αναψυχής από κάποιο ΙΕΚ;

Στο νομοσχέδιο υπονομεύεται η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών αφού παραβλέπεται ότι επειδή η άσκηση διαταράσσει έντονα τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, αν δεν γίνει στοχευμένα και με βάση τις επιστημονικές αρχές, αντί να βελτιώσει την υγεία ή την απόδοση, μπορεί να επιφέρει κινδύνους ή σημαντικά προβλήματα στη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία τους. Υπονομεύει επίσης τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση αφού με την εισαγωγή της επαγγελματικής ιδιότητας του «Εκπαιδευτή» εξομοιώνει τις δεξιότητες των επικαλούμενων εκπαιδευτών-αποφοίτων ΙΕΚ με αυτές των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Προτείνεται ότι το άρθρο 20 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου να διαγραφεί.

Στο άρθρο 38 “Εργασιακός αθλητισμός” αναφέρεται ο θεσμός του εργασιακού αθλητισμού ο οποίος έχει τεράστια οφέλη στην υγεία και στην οικονομία της χώρας, χωρίς να αναφέρεται ότι είναι αρμοδιότητα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ, ενώ τα ΤΕΦΑΑ έχουν μαθήματα και ειδικότητες εργασιακού αθλητισμού. Προτείνεται το άρθρο αυτό να τροποποιηθεί ώστε να απασχολούνται μόνο απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ.

Το νομοσχέδιο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την απασχόληση ημιμαθών επαγγελματιών στον χώρο των γυμναστηρίων, της αθλητικής αναψυχής, της άσκησης για όλους του μαζικού αθλητισμού του εργασιακού αθλητισμού τις υπαίθριες δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής που τόσα χρόνια υλοποιούνται με επιτυχία από τους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ υπονομεύοντας την υγεία των πολιτών της χώρας. Προτείνεται η συνεργασία του υπουργείου, της ομοσπονδίας και της ΓΓΑ με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για τη διοργάνωση πιστοποιημένων προγραμμάτων ΚΕΔΙΒΙΜ σε αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής που δεν διδάσκονται από τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, προτείνεται η συνεργασία της ΓΓΑ με τα πανεπιστήμια για την επιστημονική επίβλεψη και κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών των σχολών προπονητών και εκπαιδευτών της Γενικής Γραμματείας σε αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής τα οποία δεν διδάσκονται από τα ΤΕΦΑΑ».

H Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε: «Ειλικρινά εκείνο για το οποίο αναρωτιέμαι το τελευταίο χρονικό διάστημα ως Αντιπεριφερειάρχης και βλέποντας το ζόρι που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία, είναι ότι θα μπορούσε κάλλιστα, λόγω της ανάγκης, μέσα σε μία εβδομάδα κάποιος να πάει να επιμορφωθεί και να μπει μέσα σε ένα νοσοκομείο και εμείς να αφήσουμε το θέμα της ζωής μας στα δικά του χέρια; Τόσο εύκολα; Γιατί κάπως έτσι φαίνεται αυτό το νομοσχέδιο. Δηλαδή το να προσπαθείς να τρέξεις για να προλάβεις τις ανάγκες του καιρού, δεν σημαίνει ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, ή μέσα από ένα ΙΕΚ, ή σχολή ενδεχομένως αμφιβόλου πιστοποίησης, μπορείς να παίξεις με τις ψυχές και τις ανάγκες των πολιτών.

Σήμερα έχουμε φτάσει σε μία εποχή της απόλυτης πιστοποίησης της γνώσης. Η απόκτηση λίγων γνώσεων από εδώ και λίγο από εκεί, δεν προκαλεί τίποτα άλλο παρά μόνο βία, θυμό, και κάποια στιγμή αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Και βλέπουμε τα αποτελέσματα της ημιμάθειας και μέσα στους αθλητικούς χώρους. Εσείς πιστεύετε ότι δεν ευθυνόμαστε για όλη αυτήν την οπαδοποίηση, τη βία και για όλα αυτά τα νέα παιδιά που βγάζουν τον θυμό τους στους δρόμους, γιατί δεν ξέρουν από πού να κρατηθούν; Κάτι έχουμε χάσει. Ένα μόνο θέλω να σας πω. Ο καλύτερος, ο πιο αγαπημένος δάσκαλος ή καθηγητής, είναι ο γυμναστής ή ο προπονητής. Είναι και ο ψυχολόγος. Όταν λοιπόν αυτός δεν είναι καταρτισμένος, τότε κάτι χάνουμε. Η βία προκαλείται από έναν συναισθηματικό φόρτο που κάλλιστα ένας απόλυτα επιστημονικά καταρτισμένος καθηγητής, ειδικά γυμναστής, μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποφορτιστεί. Δεν το έχουμε καταλάβει; Ε χάνουμε. Και αυτό θα διαιωνίζεται».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, δήλωσε ότι «Τα Τμήματα έχουν αναγνωρισμένη από την Πολιτεία παιδαγωγική επάρκεια. Οι απόφοιτοι των Τμημάτων έχουν παρακολουθήσει και εξεταστεί με επιτυχία σε περισσότερα από 20 μαθήματα παιδαγωγικής και διδακτικής κατεύθυνσης τα οποία τους καθιστούν ικανούς να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν και να αξιολογούν προγράμματα διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που στηρίζονται σε βασικές παιδαγωγικές αρχές και ευρήματα από τις αθλητικές επιστήμες.

Η παιδαγωγική κατάρτιση των αποφοίτων μας, τους καθιστά ικανούς να πετυχαίνουν τους στόχους του αθλητισμού και να προάγουν με επιτυχία τη σωματική, τη συναισθηματική, την κοινωνική και την ηθική ανάπτυξη των μαθητών, των αθλητών/τριών και των ασκούμενων, όπως επίσης και την υγεία και την ασφάλεια τους τόσο στο σχολικό όσο και στο εξωσχολικό περιβάλλον. Οι απόφοιτοι των Τμημάτων μας είναι οι μοναδικοί που διαθέτουν γνώσεις και μεθόδους παιδαγωγικής, ψυχολογίας, φυσιολογίας και αθλητιατρικής, οι οποίες τους καθιστούν ικανούς να διδάξουν, να εφαρμόσουν με ασφάλεια και να αξιολογήσουν προγράμματα άσκησης σε όλο το φάσμα της αθλητικής δραστηριότητας».

O Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στις Σέρρες, Αν. Καθηγητής Μιχάλης Νικολαΐδης, αφού επισήμανε ότι η άσκηση και ο αθλητισμός είναι ένα ακαδημαϊκό και επιστημονικό αντικείμενο δήλωσε «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παραβλέπει ότι οι επαγγελματίες των προγραμμάτων άσκησης και αναψυχής πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με επιστημονικές γνώσεις ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Ποιες επιστημονικές γνώσεις; Ως κατεξοχήν διεπιστημονικό αντικείμενο, απαιτεί να έχεις γνώσεις μαθηματικών (π.χ., για να αναλύεις την τακτική των αθλημάτων), φυσικής (π.χ., μηχανική της κίνησης, ρουχισμός), χημείας (π.χ., εργοφυσιολογία και διατροφή), ψυχολογίας (π.χ., κινητική μάθηση και συμπεριφορά), κοινωνιολογίας (π.χ., αξίες και ιδεολογία του αθλητισμού), παιδαγωγικής (εκμάθηση και διδασκαλία της ανθρώπινης κίνησης) και πολλών άλλων θεμελιωδών επιστημών. Γνώσεις που παρέχει και ικανότητες που αποκτούνται μόνο από ένα πανεπιστημιακό Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ δεν είναι παθητικός δέκτης της επιστημονικής πληροφορίας αλλά παραγωγός της. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά των Πανεπιστημίων και των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ο επαγγελματίας δεν μπορεί απλώς να καταρτίζεται – δεν είναι τεχνίτης. Προσφέρει γνώση και εμβαθύνει προσπαθώντας να επιλύσει σύνθετα θέματα άσκησης, αθλητισμού και ανθρώπινης απόδοσης. Με τόση πληροφορία εκεί έξω ο σύγχρονος επαγγελματίας άσκησης θα πρέπει να μπορεί να διακρίνει το αληθινό από το ψεύτικο και το πραγματικό από τον μύθο (π.χ., επιλογή του κατάλληλου μοντέλου άσκησης ή συμπληρωμάτων διατροφής). Θα πρέπει να είναι λοιπόν, θα μπορούσα να πω, ένας “κινητικά” και “αθλητικά” εγγράμματος επαγγελματίας άσκησης. Πώς θα διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του απόφοιτου ΤΕΦΑΑ; Τελικά, ποιος πρέπει να είναι επαγγελματίας άσκησης; Προσωπικά, πιστεύω ότι ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να μπορεί, κατά αποκλειστικότητα, να εργάζεται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με άσκηση και αθλητισμό (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) ειδικά όταν αφορά σε ανήλικους αθλητές. Ωστόσο, στην περίπτωση των προπονητών αθλημάτων, εκεί θα πρέπει, με αυστηρά κριτήρια, να μπορεί να δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με εγνωσμένη αθλητική εμπειρία να μπορούν να ασκούν το επάγγελμα του προπονητή, με προϋπόθεση να έχουν εκπαιδευτεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τα ΤΕΦΑΑ. Έτσι, θα μπορούσαν, π.χ. τα ΤΕΦΑΑ σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες να οργανώσουν προγράμματα εκπαίδευσης, έτσι ώστε και οι μη απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ να αποκτούν τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εκπαιδεύσουν με ασφάλεια αθλητές. Ένας τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει εδώ και καιρό στα ελληνικά πανεπιστήμια και μάλιστα λειτουργεί με επιτυχία: είναι τα προγράμματα διά βίου μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ)».

Το άρθρο ΑΠΘ: Συνέντευξη Τύπου για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό αναψυχής εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

σχετικα αρθρα

Θεσσαλονίκη: Η Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το Αρχείο Χριστιανόπουλου στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου,... 26 Νοε 2021, 17:36

ΑΠΘ: Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου θα τελέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τελέσει τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στη Βιβλιοθήκη και... 25 Νοε 2021, 13:55

Θεσσαλονίκη: Kαταδικάστηκε πρώην στέλεχος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ για απιστία στα κυλικεία

Σε 6ετή κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απιστία,... 24 Νοε 2021, 20:21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Βουτιά θανάτου για άνδρα από δεύτερο όροφο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ενας άνδρας 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη. Το συμβάν, σημειώθηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, στην ανατολική... Χθες 23:55

Εξαφάνιση 13χρονου αγοριού από την Θεσσαλονίκη

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση ενός 13χρονου αγοριού. Οπως αναφέρει ανακοίνωση από το “Χαμόγελου του Παιδιού: “Στις... Χθες 23:24

ΧΑΝΘ: Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής»

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 (9.00πμ – 4.00μμ) και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 (9.00πμ – 2.00μμ) θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ., αφιερωμένη... Χθες 22:35

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

ΒΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Πολιτιστική Διαδρομή -Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Εξελίξεις και προοπτικές» την... Χθες 21:43

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Νίκος Μουτσινάς: Τι αποκάλυψε για το συμβόλαιο του με τον ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νίκος Μουτσινάς αναφέρθηκε στη σημερινή (30/11) του εκπομπή στην Μαρία Ηλιάκη, αλλά και στο συμβόλαιό του με τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ήταν μια συζήτηση στο Χαμογέλα... 1 ώρα πριν

Θεσσαλονίκη: Βουτιά θανάτου για άνδρα από δεύτερο όροφο

Ενας άνδρας 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη. Το συμβάν, σημειώθηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, στην ανατολική... Χθες 23:55

Επίδομα παιδιού: Ανοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει την αίτηση Α21 για το... Χθες 23:52

Θεσσαλονίκη: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art”

Από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021 διοργανώνεται διαδικτυακά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη-... Χθες 23:40

Ρωσία: 32648 νέα κρούσματα κορονοϊού και 1229 θάνατοι σε 24 ώρες

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης της πανδημίας στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 32648 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο με τα οποία ο συνολικός αριθμός των... Χθες 23:27

Δείτε ακόμα

Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η κατηγορούμενη είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και τον μικρότερο αδελφό της

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 34χρονη κατηγορούμενη για την αρπαγή της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το “LiveNews”, η... Χθες 19:59

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας HIV/AIDS

HIV Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας... Χθες 19:07

Δήμος Παύλου Μελά: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη δράση “Τρίποντα στα Σχολεία” (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στη δράση «Τρίποντα στα Σχολεία», που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ «Λάζαρος Παπαδόπουλος» στην... Χθες 18:41

Κορονοϊός: Αυξήθηκε κατά 19% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης σε μία εβδομάδα

ΕΟΔΥ Αυξάνεται η συγκέντρωση ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, κάτι που διαφαίνονται στις τελευταίες ημερήσιες μετρήσεις. Πιο... Χθες 18:28

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέλος του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων Β40 (ΦΩΤΟ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ O δήμος Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο Βαλκανικό Δίκτυο Πόλεων – Β40 Balkan Cities Network. Σήμερα (30/11) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας... Χθες 17:49

Κορονοϊός: 1162 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

ΕΟΔΥ Σήμερα ανακοινώθηκαν 7486 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά τα 1162 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. O γεωγραφικός χάρτης της πανδημίας Η... Χθες 17:36

Γκάγκα από Θεσσαλονίκη: “Βλέπετε τι γίνεται στο Ιπποκράτειο, είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα”

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συμμετείχε σήμερα (30/11) σε σύσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την... Χθες 16:57

Θεσσαλονίκη: 16χρονη αυτοκτόνησε στον Εύοσμο – Την βρήκαν κρεμασμένη οι γονείς της

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης 30 Νοεμβρίου, όταν μία 16χρονη αυτοκτόνησε στην περιοχή του Ευόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη... Χθες 16:05

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: “Μόλις έφυγε το παιδί από το σπίτι, την σκότωσε”, λέει ο θείος της 48χρονης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου θα γίνει η κηδεία της 48χρονης γυναίκας που φέρεται να σκότωσε με 23 μαχαιριές ο σύζυγος της, στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη. Την... Χθες 16:00

Καλαφάτης: “Λύση σε εκατοντάδες κατοίκους των Μετεώρων τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή”

ΜΕΤΕΩΡΑ Ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης σε δήλωση του αναφέρει πως δίνει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής Μετεώρων, αλλά και στον Δήμο Παύλου Μελά, η... Χθες 15:52

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ηρακλής Δημήτρης Καρβέλας

ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (30/11) ο Δημήτρης Καρβέλας . Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ηρακλής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών. Η είδηση του... Χθες 15:45

Δήμος Λαγκαδά: Ακυρώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Ο Δήμος Λαγκαδά ακυρώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. “Λόγω της έντονης επιδημιολογικής εικόνας που... Χθες 15:39

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο Δερβένι – Μεγάλο το μποτιλιάρισμα (ΦΩΤΟ)

ΤΡΟΧΑΙΑ Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Νοεμβρίου στο Δερβένι στην κάθοδο προς Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο... Χθες 15:34

Δήμος Θερμαϊκού: Χωρίς δημοτικά τέλη όποιος φέρνει παιδί στον κόσμο και μειώσεις σε όλους τους κατοίκους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ Δήμος Θερμαϊκού: Με όραμα τη βιώσιμη ευημερία των δημοτών ο Δήμος Θερμαϊκού προχωράει σε μια αποφασιστικής σημασίας ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπισθεί στο μέτρο... Χθες 15:13

Επώνυμες Θεσσαλονικιές και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έστειλαν μήνυμα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΔΗΜΟΙ Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κατά της γυναικείας κακοποίησης έστειλαν το Σάββατο 27/11 επώνυμες γυναίκες της Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Λίτσα... Χθες 15:00

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών – Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Η διεύθυνση κτηνιατρικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε επείγουσα ενημέρωση για τη γρίπη των πτηνών για την γρίπη των πτηνών μετά τη ραγδαία αύξηση των... Χθες 14:21