Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοκάρουν οι καταγγελίες στη γυμναστική για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Δημοσιεύθηκε: 07 Απρ 2021, 16:21 0

σχετικα αρθρα

Ενόργανη Γυμναστική: Δήλωση δικηγόρου των αθλητών και αθλητριών που κατήγγειλαν εις βάρος τους κακοποίηση

Αποφασισμένοι-ες να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές είναι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης... Χθες 21:13

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος o 81χρονος για το υλικό παιδικής πορνογραφίας

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο ηλικιωμένος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού... Χθες 13:35

Επίθεση με βιτριόλι: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή της 36χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Επίθεση με βιτριόλι: Την παραπομπή της 36χρονης που έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στο συμβούλιο πλημμελειοδικών... Χθες 13:09

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που γίνονται από αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής στη χώρα μας.

«Πίσω από την τιμή του να φοράει ένας αθλητής τη φόρμα με το Εθνόσημο και να πανηγυρίζει ένα μετάλλιο, τις περισσότερες φορές κρύβεται ένα κακοποιημένο παιδί. Ενας κακοποιημένος άνθρωπος».

Αυτή η φράση συνοψίζει εναργέστερα τη συστηματική σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, τη σεξουαλική παρενόχληση και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας που καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί 22 καταξιωμένες αθλήτριες και αθλητές της ενόργανης γυμναστικής – με διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Με μια συνταρακτική επιστολή που έστειλαν χτες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και την οποία δημοσιοποιεί σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αθλητές ζητούν την παρέμβαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας και όλων όσων κοινοποιούν στην επιστολή τους (υφυπουργό Αθλητισμού, γενικό γραμματέα Αθλητισμού, πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρο Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας) ώστε να εξυγιανθεί το άθλημά τους και «να βγει από τη σκιά της σκληρότητας και της κακοποίησης».

Η χρονική περίοδος στην οποία αναφέρονται ξεκινά το 1985 και καλύπτει διαφορετικές εποχές, εφόσον οι αθλητές αγωνίζονταν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ωστόσο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως διαχρονικό «κοινό μυστικό» τις προπονητικές μεθόδους που «έφτασαν στο όριο του βασανισμού, με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις».

Ολα όσα καταγγέλλουν γίνονται ακόμα πιο αποτρόπαια αν αναλογιστούμε πως, όπως και οι ίδιοι υπογραμμίζουν, η ενασχόλησή τους με το άθλημα «ξεκινά από την πολύ μικρή ηλικία των 5 περίπου ετών, ενώ από την ηλικία των 9 ετών αρχίζουν να συμμετέχουν σε αγώνες είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε επίπεδο εθνικής ομάδας».

Κι ίσως το πλέον σοκαριστικό είναι πως οι αθλητές κάνουν λόγο όχι μόνο για πρακτικές που ακολουθούσε «μεγάλη μερίδα προπονητών», αλλά για «σύστημα», όπου «οι μέθοδοι δεν εφαρμόζονται μόνο στις ομάδες και τους αθλητές που κάνουν υψηλό πρωταθλητισμό αλλά και σε αρχικά στάδια εκμάθησης του αθλήματος σε συλλόγους, γεγονός που αποδεικνύει πως ουδεμία σχέση έχει η κακοποίηση με τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού».

Ολα όσα κακοποιητικά και τραυματικά περιγράφουν ότι υπέστησαν ως παιδιά και έφηβοι, όπως λένε οι αθλητές, δεν ήταν «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά ο κύριος τρόπος προπόνησης, ενώ «οι προπονητές είχαν την απόλυτη δικαιοδοσία επάνω στους αθλητές τους χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος επί της προπονητικής τους μεθόδου από τις διοικήσεις των συλλόγων ή της ομοσπονδίας».

Τα αποτελέσματα, όπως γλαφυρά τα περιγράφουν, ήταν τραγικά: ακόμη και αθλητές υψηλού επιπέδου αποκλείστηκαν από αγώνες ή εκδιώχθηκαν από εθνικές ομάδες, ενώ είχαν υψηλές επιδόσεις, άλλοι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και πολλοί απέκτησαν σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Τώρα, εμπνεόμενοι από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, θέτουν τους εαυτούς τους στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για την παροχή περισσότερων στοιχείων προς διευκόλυνση οποιασδήποτε διερεύνησης. Σεβόμενοι την επιθυμία τους, αν και έχουμε στη διάθεσή μας την επιστολή, δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματά τους.

Η «Εφ.Συν.» μίλησε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των 22 αθλητριών και αθλητών της ενόργανης γυμναστικής που προχώρησαν στις σοβαρότατες καταγγελίες, Αλέξανδρο Αδαμίδη.

«Με την ανοικτή επιστολή μεγάλου αριθμού αθλητριών/αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, διατυπώνεται μαζικά, για πρώτη φορά, η κραυγή διαμαρτυρίας για την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, καθώς και την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, την οποία υπέστησαν, σε προεφηβική ηλικία η πλειονότητα εξ αυτών, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής τους πορείας.

Ολες/οι οι εντολείς μου δηλώνουν ότι στόχος τους είναι η καταδίκη κάθε μορφής βίας στον αθλητισμό, η αναγνώριση των σφαλμάτων και η αναμόρφωση του αθλητισμού μέσω ενός σοβαρού και αξιόπιστου συστήματος επιλογής, ελέγχου και αξιολόγησης προπονητών και στελεχών της γυμναστικής και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα παιδί να μη βιώσει ξανά την ωμή βία με αφορμή τον αθλητισμό και την προπόνηση».

Σωματική κακοποίηση

Παραθέτουμε από την επιστολή: «οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές-τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Αρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Οπως γράφουν οι αθλητές, προπονητές πετούσαν αντικείμενα στους αθλητές (καρέκλες, παπούτσια κ.ά.) την ώρα που εκτελούσαν τις ασκήσεις τους, τσιμπούσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αφαιρούσαν τα προστατευτικά στρώματα κατά τη διάρκεια της άσκησης έτσι ώστε ο αθλητής να χτυπήσει όταν προσγειωθεί.

Οπως γράφουν, «κάποιοι προπονητές μάλιστα ανάγκαζαν τους αθλητές να χτυπούν τους συναθλητές τους αντί να το κάνουν οι ίδιοι» και «οδηγούσαν τους “ανυπάκουους αθλητές-τριες” σε χώρους, όπου δεν τους έβλεπαν άλλοι, για να τους χτυπήσουν και να τους απειλήσουν χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες […] Πολλοί από εμάς φτάσαμε στο σημείο να εκτελούμε ασκήσεις ακόμα και με σπασμένα πόδια και χέρια, γεγονός που μας οδήγησε σε μεγαλύτερους τραυματισμούς και πολύ σοβαρά προβλήματα».

Υποσιτισμός και αφαγία

Ενα ακόμη ζήτημα που αναδεικνύουν με την επιστολή τους είναι ο τρόπος που γινόταν ο έλεγχος του σωματικού βάρους των αθλητών και ιδιαίτερα των αθλητριών: «οι προπονητές ως άλλοι Θεοί αποφάσιζαν ποσά κιλά έπρεπε να ζυγίζει η κάθε αθλήτρια» με καθημερινό ζύγισμα, με αποτέλεσμα «τα παιδιά να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μεθόδους απώλειας βάρους (πρόκληση εμετού, διουρητικά χάπια, πολύωρη σάουνα κ.ά.)».

Οπως λένε οι αθλητές, «οι τιμωρίες που τους περίμεναν αν δεν τα κατάφερναν ήταν πολύ σκληρές, ενώ απειλούνταν και με αποκλεισμό από την ομάδα. Κάποιοι προπονητές επέβαλλαν στις αθλήτριες που δεν είχαν το επιθυμητό βάρος κατά το καθημερινό ζύγισμα ακόμα και χρηματική ποινή (η αθλήτρια έπρεπε να βάζει ένα ποσόν που όριζε ο προπονητής σε έναν κουμπαρά που κρατούσε ο ίδιος).

Επίσης όταν οι αθλητές διέμεναν σε προπονητικά κέντρα ή ήταν σε περιόδους αγώνων, οι προπονητές έλεγχαν πλήρως τη διατροφή τους με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται.

Τα παιδιά έφταναν στα όρια της λιποθυμίας», ενώ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «αθλήτριες έχουν φτάσει στο σημείο να τρώνε την οδοντόκρεμα διότι δεν άντεχαν την πείνα, καθώς και να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν και στα στάδια που αγωνίζονταν».

Σεξουαλική παρενόχληση

Οι αθλητές καταγγέλλουν επίσης περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πώς να κάνουν σωστά την άσκηση”. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας.

Πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι τα ανήλικα παιδιά βρίσκονταν μόνα μακριά από τα σπίτια τους (περίοδοι αγώνων και προετοιμασιών), τα παρενοχλούσαν σεξουαλικά και κατόπιν τα “συμβούλευαν” να το κρατήσουν μυστικό. Η παρενόχληση έφτανε ακόμη και στο σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

Τιμωρίες

«Ο προπονητής υποχρέωνε τον αθλητή-τρια να βγάλει τα ρούχα του και να παραμείνει με τα εσώρουχα για το υπόλοιπο της προπόνησης ή έως ότου βελτιωθεί, έτσι ώστε να “ξεφτιλίζονται”, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, μπροστά στους άλλους αθλητές και προπονητές.

Εξανάγκαζαν επίσης τους αθλητές-τριες να προπονούνται φορώντας μόνο το κορμάκι τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα ή να τρέχουν κάτω από τον ήλιο σε περιόδους καύσωνα. Δεν επέτρεπαν σε μικρά παιδιά να πάνε για την ανάγκη τους, με αποτέλεσμα να τα κάνουν επάνω τους και τα αφήναν έτσι σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης για να συνετιστούν».

Οι 22 αθλήτριες και αθλητές τελειώνουν την καταγγελία τους με την προσμονή να δοθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα στο ζήτημα, ώστε να προστατευτούν τα παιδιά αλλά και οι αξίες που εκπροσωπεί ο αθλητισμός.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών

Το άρθρο Σοκάρουν οι καταγγελίες στη γυμναστική για ξυλοδαρμό και παρενόχληση εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Αθλητισμός ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

σχετικα αρθρα

Ενόργανη Γυμναστική: Δήλωση δικηγόρου των αθλητών και αθλητριών που κατήγγειλαν εις βάρος τους κακοποίηση

Αποφασισμένοι-ες να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές είναι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης... Χθες 21:13

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος o 81χρονος για το υλικό παιδικής πορνογραφίας

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο ηλικιωμένος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού... Χθες 13:35

Επίθεση με βιτριόλι: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή της 36χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Επίθεση με βιτριόλι: Την παραπομπή της 36χρονης που έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στο συμβούλιο πλημμελειοδικών... Χθες 13:09

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόργανη Γυμναστική: Δήλωση δικηγόρου των αθλητών και αθλητριών που κατήγγειλαν εις βάρος τους κακοποίηση

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Αποφασισμένοι-ες να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές είναι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης... Χθες 21:13

Κωπηλασία: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκε ο Στέφανος Ντούσκος

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Ο Στέφανος Ντούσκος εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα... 08 Απρ 2021, 17:28

Πέθανε ο επί χρόνια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ “Εφυγε” από τη ζωή ο Βασίλης Σεβαστής. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «χτυπημένος» από τον κορονοϊό. Ο επί 15 χρόνια πρόεδρος... 08 Απρ 2021, 17:02

Ενόργανη γυμναστική: Επιτροπή θα κάνει έρευνα για τις καταγγελίες

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Η διοίκηση της ομοσπονδίας Γυμναστικής (Ε.Γ.Ο.) θα συστήσει τριμελή επιτροπή που θα διερευνήσει τα όσα καταγγέλθηκαν με την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της... 08 Απρ 2021, 09:47

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε ευερέθιστο έντερο

Φούσκωμα, κράμπες, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αέρια και πόνος είναι συμπτώματα επίπονα που διαταράσσουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο που... 9‘ πριν

Κορονοϊός: Σκληρά μέτρα σε οικισμό Ρομά

Την εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στον οικισμό Ρομά Νομισματοκοπείου του δήμου Χαλανδρίου αποφάσισαν οι αρχές. Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο... 22‘ πριν

Θεσσαλονίκη: 391 νέα κρούσματα κορονοϊού

2801 νέα κρούσματα αφήνει ο κορονοϊός το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με μέρος αυτών να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τα 391 νέα κρούσματα της πανδημίας... 35‘ πριν

Κορονοϊός: 2.801 νέα κρούσματα – 75 νεκροί

Κορονοϊός: Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ο κορονοϊός, μάλιστα, είναι η αιτία που 781 άνθρωποι... 43‘ πριν

Παπαευαγγέλου: «Δύσκολο το άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό»

Δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, εκτιμά πως είναι η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία... 48‘ πριν

Δείτε ακόμα

Γυμναστική: Τι καταγγέλλει πρώην αθλήτρια για όσα βίωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Γυμναστική: Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για το χώρο της γυμναστικής και όσα αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αθλητές. Με αφορμή το νέο σκάνδαλο στον ελληνικό... 07 Απρ 2021, 22:08

Ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Φώτης Θέος, βρέθηκε σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. θέλοντας να ευχαριστήσει προσωπικά το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, για την... 07 Απρ 2021, 21:19

Γυμναστική: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 22 αθλητών

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Γυμναστική: Εισαγγελική έρευνα θα γίνει μετά τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στην επιστολή που απέστειλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας 22 αθλητές και αθλήτριες... 07 Απρ 2021, 18:24

Ιδανική προοπτική για το Δήμο Πέλλας η παράκτια κωπηλασία στο Λουδία

ΛΟΥΔΙΑΣ Η ανάδειξη του νέου συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής που αναπτερώνει τις ελπίδες, για την επίλυση των... 06 Απρ 2021, 20:38

25-26 Σεπτεμβρίου ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως η τελική ημερομηνία διεξαγωγής του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος, για τον οποίο η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει... 06 Απρ 2021, 19:55

Τένις: Παραμένει στην 5η θέση του κόσμου ο Τσιτσιπάς

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Ο Ελληνας πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι αυτή την εβδομάδα με 7.040 βαθμούς. Ο Τσιτσιπάς μπήκε για πρώτη... 05 Απρ 2021, 16:38

Τένις: Προς νέα αναβολή το Ρολάν Γκαρός στη Γαλλία

ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ Την πιθανή αναβολή του Ρολάν Γκαρός για δεύτερη χρονιά, εν μέσω της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού προανήγγειλε η υπουργός Αθλητισμού στη Γαλλία, Ροξάνα... 04 Απρ 2021, 22:23

Εκτός τελικού έμεινε η Σάκκαρη στο Μαϊάμι

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Miami Open και ηττήθηκε μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα με 2-1 7-6(7),3-6, 7-6(4) από την Μπιάνκα Βανέσσα... 02 Απρ 2021, 12:00

Miami Open: Στα ημιτελικά η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σάκκαρη σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη έως τώρα στην καριέρα της. Η Σάκκαρη πραγματοποιώντας μυθική εμφάνιση νίκησε 2-0 σετ... 31 Μαρ 2021, 21:46

Τσιτσιπάς: “Κάθε αντίπαλος είναι και μια ξεχωριστή πρόκληση και πρέπει να βρίσκω λύσεις”

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι από την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Miami Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Τσιτσιπάς λίγο μετά τη νίκη του με 2-0 επί του... 31 Μαρ 2021, 21:40

Στίβος: Νέα πρόεδρος η Σοφία Σακοράφα

ΣΕΓΑΣ Η άλλοτε πρωταθλήτρια του στίβου Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε από τις σημερινές (31/3) αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας. Η Σακοράφα... 31 Μαρ 2021, 18:05

Βόλεϊ: Το πρόγραμμα των play off της Volley League

VOLLEY LEAGUE Με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα Σύρου τον Ολυμπιακό αρχίζουν τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 στη Volley League. H ΕΣΑΠ ανακοίνωσε σήμερα... 30 Μαρ 2021, 23:52

Νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Τζούντο ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Ο μέχρι πρότινος ταμίας της Ομοσπονδίας, διαδέχεται τον Γιάννη Καφενταράκη, ο... 30 Μαρ 2021, 16:40

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη συνέχισαν με νίκη στο Μαϊάμι

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη συνεχίσουν την πορεία στο τουρνουά του Μαϊάμι. Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο τρίτο σετ, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους... 30 Μαρ 2021, 09:16

ΚΟΕ: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Γιαννόπουλος

ΕΚΛΟΓΕΣ Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Ο Γιαννόπουλος θρύλος του ελληνικού πόλο με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς... 29 Μαρ 2021, 21:00

Σάρωσε στις εκλογές ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

ΕΚΛΟΓΕΣ Τα μέλη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης κέρδισαν την εμπιστοσύνη των σωματείων των Ομοσπονδιών Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ), Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) και Κανόε... 29 Μαρ 2021, 16:35