Αλέξη Τσίπρας: "Είναι μπροστά μας ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής"

Ειδήσεις από eleftheriaonline.gr
Αλέξη Τσίπρας:  Είναι μπροστά μας ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής
Ο πρωθυπουργός ο οποίος κατά την ομιλία εξέφρασε πολλές φορές την αγάπη του για τα Ιόνια νησιά και την Κέρκυρα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον θεσμό των περιφερειακών συνεδρίων, τονίζοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι παραγωγικοί φορείς είχαν ανάγκη από αυτή την διαδικασία.

"Η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από τον ζυγό των μνημονίων και την ασφυξία της επιτροπείας.

Μπορούμε σήμερα να λέμε πως είναι μπροστά μας ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018

"Η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώνεται με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς, η έγκαιρη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και μάλιστα χωρίς πρόσθετα μέτρα αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιτυχία όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για όλους μας.

Η οικονομία μας σημειώνει αναπτυξιακούς ρυθμούς για τρία συνεχή τρίμηνα το 2017, κάτι που έχει να καταγραφεί από το 2006, και αυτό αποτυπώνεται στην αντίδραση των αγορών καθώς έχουν ήδη γίνει δύο επιτυχείς έξοδοι στις αγορές.

Η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018.

Αυτό δεν αποτελεί ισχυρισμό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αναγνωρίζεται από το σύνολο του διεθνούς Τύπου και το συνομολογούν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι".
Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο eleftheriaonline.gr.