Υλικά συνταγής
1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο ή 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή μισός μοσχαρίσιος + μισός χοιρινός)
2? φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα στο μούλτι
60 γρ. κριθαράκι ψιλό (Risoni) ή μέτριο
1/4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
3 φλ. τσαγιού Ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα σε χυμό ντομάτας κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα (“ζουλισμένα”) με το χέρι σας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2-1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη (όσο απαιτηθεί)
αλεύρι για πανάρισμα + σπορέλαιο για τηγάνισμα
1/2 κ.γ. νιφάδες καυτερού πιπεριού, τσίλι ή μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αν δεν βάλετε τσίλι ή μπούκοβο