Υλικά συνταγής
1 λεμονιού το χυμό, 1 κοφτό κ.γ. αλάτι, 4-5 κ.σ. αλεύρι για το νερό που θα βάλετε τις αγκινάρες στο καθάρισμα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μέτρια στικς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
3 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι