Υλικά συνταγής
Για την vegetarian εκδοχή, παραλείψτε το ζαμπόν.
Πιο νόστιμες πάντως και εντονότερες γευστικά είναι οι άγριες αγκινάρες. Αλλά και μέγας μπελάς στο καθάρισμα -δείτε περισσότερα στο άρθρο για αγκινάρες με κουκιά. Από τις υπόλοιπες, οι μικρότερες και τρυφερότερες έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, θα χρειαστε...
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκες αγκινάρες είτε κατεψυγμένες -εμείς δοκιμάσαμε και τις δύο επιλογές. Η τελική γεύση στα κανελόνι με αγκινάρες και ανθότυρο δεν έχει αντιληπτή διαφορά. Αυτό που ενισχύει την αίσθηση ότι τρώμε αγκινάρα, πάντα εκλεπ...
Προτιμήστε για την γέμιση την ρικότα (ricotta), που είναι το πολύ φρέσκο ιταλικό ανθότυρο, πολύ πιο κρεμώδες από το ελληνικό που συνήθως αγοράζουμε. κυκλοφορεί συσκευασμένη στα μεγάλα σουπερμάρκετ.