Υλικά συνταγής
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα
1 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα, ή 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Για τη σος ντομάτας λαδολέμονο
1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα ή τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό μαζί με 1 κ.σ. ξερό δυόσμο ή ρίγανη ή 3 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
300 γρ. ντομάτες ή 220 ml χυμός φρέσκιας ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σκληρό ή πολέντα για το πανάρισμα