Υλικά συνταγής
λίγο αγγούρι τριμμένο και καλά στραγγισμένο
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
Για τη σάλτσα γιαουρτιού (προαιρετικά)
3-4 κλαδάκια δυόσμου, μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι φιλέτο
κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
1/2 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 πρέζες πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό ή
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
2 φέτες ψωμί, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένα (ή 1 κοφτή κ.σ. αποξηραμένο)
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 ώριμα πομοντόρια κομμένα σε οριζόντιες φέτες ή 2-3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε οριζόντιες φέτες και μετά σε 2 ή 3 κομμάτια