Υλικά συνταγής
1 πακέτο ζυμαρικό ριγκατόνι (με ρίγες)
450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (Merlot)
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
600 γρ. πολτοποιημένες φρέσκες ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο multi
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 φλ. τριμμένη φρυγανιά
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
τριμμένο τυρί παρμεζάνα για πασπάλισμα
1-2 πρέζες κόκκινες νιφάδες τσίλι