Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του
1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη ολόκληρη (βάζουμε τη πατάτα για να δώσει το άμυλό της και να δέσει η σάλτσα. Αν θέλετε τη κόβετε σε κομμάτια όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και τη σερβίρετε μαζί με τα καλαμαράκια).
800 γρ. καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό για σερβίρισμα
1 κονσέρβα αποφλοιωμένο ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα πρώτα κάθετα και μετά σε λεπτές φέτες