Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Καλαμαράκια κοκκινιστά με πράσα και κρεμμυδάκια

Καλαμαράκια κοκκινιστά με πράσα και κρεμμυδάκια

11 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Καλαμαράκια κοκκινιστά με πράσα και κρεμμυδάκια

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του
1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη ολόκληρη (βάζουμε τη πατάτα για να δώσει το άμυλό της και να δέσει η σάλτσα. Αν θέλετε τη κόβετε σε κομμάτια όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και τη σερβίρετε μαζί με τα καλαμαράκια).
800 γρ. καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό για σερβίρισμα
3 κόκκοι μπαχάρι
1 κονσέρβα αποφλοιωμένο ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα πρώτα κάθετα και μετά σε λεπτές φέτες
 

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν...