Υλικά συνταγής
250 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (τα κελύφη τα κρατάτε)
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. ρύζι για ριζότο Αρμπόριο ή Καρναρόλι
1 πρέζα σαφράν σε σκόνη (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
50 ml κονιάκ (παραλείψτε το αν σερβίρετε σε παιδιά)
5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 μικρό φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες