Υλικά συνταγής
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
8 γρ. φρέσκο δυόσμο (8-10 φύλλα δυόσμου)
1 κ.γ. ζάχαρη μετά από δοκιμή
180 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1 μέτριο κρεμμύδι)
45 γρ. + 30 γρ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)
25 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (1/4 ματσάκι μόνο τα φύλλα χωρίς κοτσάνια)
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες (5-6 μεγάλες ντομάτες)
5-6 λιαστές τομάτες (ψιλοκομμένες)
15 γρ. πελτές ντομάτας (1 κ.σ.)
2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
Ρύζι Jasmine ή Basmati (για το σερβίρισμα)
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
120 γρ. ούζο (1/2 φλ. τσαγιού περίπου)
20 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη (2 κ.σ.)