Υλικά συνταγής
1/2 κ.γ. σπόροι μάραθου, χονδροκοπανισμένοι (στα μπαχαράδικα) ή 1/2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου ή 1 κ.γ. ξερός δυόσμος, τριμμένος (με διαφορετικά γευστικά αποτελέσματα)
3 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού ή λαχανικών
1-2 λεμονιών ο χυμός (ανάλογα με το πόσο σας αρέσει)
1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση σπαλομίτα ή σπάλα, κομμένο σε μικρούς κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. σέλινο (τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό θυμάρι, τριμμένο