Υλικά συνταγής
τυρί τριμμένο, ξερή μυζήθρα, ή κεφαλοτύρι, ή παρμεζάνα ή πεκορίνο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ ή σε λεπτές φέτες
1 πακέτο μακαρόνια μεγέθους επιλογής σας
φύλλα φρέσκα από μαϊντανό, ή δυόσμο, ή βασιλικό, ή θυμάρι ψιλοκομμένα τη τελευταία στιγμή για πασπάλισμα
1.200 γρ. μοσχάρι από σπάλα, σπαλομίτα ή χτένι σπάλας που είναι τρυφερότατα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια (περίπου σε 12 κομμάτια των 100 γρ.)
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 σκελίδες σκόρδο (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
3-4 πρέζες γαρίφαλο σκόνη