Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές video games των τελευταίων ετών, το Destiny, πλέον αλλάζει… χέρια απ’ ό,τι φαίνεται, καθώς η δημιουργός εταιρεία, Bungie ήρθε σε συμφωνία με την Activision, την εκδότρια εταιρεία, ώστε να παραλάβει τα δικαιώματα της σειράς, καθώς οι δυο εταιρείες θα λήξουν τη συνεργασία τους.

Η Bungie δηλώνει “έτοιμη” να εκδώσει μόνη της τα επόμενα μέλη της σειράς, έπειτα από την 8-ετή βοήθεια της Activision. Η διαδικασία της “παράδοσης” είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά η Bungie διαβεβαιώνει ότι οι αλλαγές θα γίνουν ομαλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bungie σκοπεύει να διατηρήσει το roadmap που ακολουθεί για το Destiny, συμπεριλαμβάνοντας επιπλέον events εντός του παιχνιδιού.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε αυτό το “διαζύγιο”, αλλά και οι δυο μεριές φαίνονται ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα. Η Activision δεν ήταν ικανοποιημένη από τις απογοητευτικές πωλήσεις του Destiny 2 (ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι, δεν έφτασαν τους στόχους της εταιρείας). Από την άλλη, η Bungie, μια εταιρεία που “γέννησε” μια άλλη sci-fi shooter σειρά, το πασίγνωστο Halo, σε συνεργασία με τη Microsoft, αυτήν τη φορά, ήξερε πώς να διατηρήσει τα δικαιώματα για τη δημιουργία της και δεν χρειάζεται να ανησυχεί για κάποιον εκδότη, που θα θέλει να ακολουθήσει διαφορετική δημιουργική κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι, ούτε αυτός ο χωρισμός σημαίνει κάτι για τα loot-boxes και τις μικρο-συναλλαγές εντός του παιχνιδιού, μόνο και μόνο επειδή πλέον δεν θα συμμετέχει η Activision. Είναι αρκετά πιθανό όμως να δούμε σημαντικές αλλαγές από εδώ και στο εξής στο παιχνίδι, είτε αυτές έχουν να κάνουν με οικονομικά μοντέλα, είτε με δημιουργικό περιεχόμενο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης