Το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας,  Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, θα επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους ενώπιος ενωπίω, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να θέλουν τον Π. Καμμένο να ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ, με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να έρθει προς κύρωση στη ελληνική Βουλή, η συμφωνία των Πρεσπών μετά την έγκρισή της συμφωνίας από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

Το «μπαλάκι» για την κύρωση της Συμφωνίας έχει περάσει στην ελληνική πλευρά και δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου αναφέρουν ότι πρόθεση και των δύο πλευρών σε Αθήνα και Σκόπια είναι να έρθει η συμφωνία, αν είναι δυνατόν ακόμη και τη Δευτέρα στην ελληνική Βουλή.

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ρηματική διακοίνωση από την πΓΔΜ στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε – εφόσον στα Σκόπια έχουν τηρηθεί όλα τα συμφωνηθέντα- ο πρωθυπουργός να τη διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής καθώς και στους αρχηγούς των πολιτκών κομμάτων.

Το πιο πιθανό σενάριο πάντως θεωρείται ότι η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο εντός του Ιανουαρίου.