Πικάντικα σνίτσελ κοτόπουλου με ντοματίνια στο φούρνο

Πικάντικα σνίτσελ κοτόπουλου με ντοματίνια στο φούρνο

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα, πικάντικα σνίτσελ κοτόπουλου με παρμεζάνα και μουστάρδα, ψημένα με ντοματίνια στο φούρνο για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μισά, μικρά, στήθη κοτόπουλου 800 γρ. περίπου σύνολο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 250 γρ. ντοματίνια 
  • 1-2 κ.σ. σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Χτυπάτε τα στήθη κοτόπουλου με το ειδικό εργαλείο ή την ανάποδη ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουν να πλατύνουν και τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι σε μια πλαστική σακούλα [χωρίς τρύπες], βάζετε μέσα τα στήθη, τη κλείνετε πολύ καλά και την ανακινείτε μέχρι να αλευρωθούν καλά.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη μουστάρδα. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο ανακατεύετε τη τριμμένη φρυγανιά, το κάρυ, τη πάπρικα και τη παρμεζάνα.
  4. Βγάζετε ένα ένα τα στήθη από τη σακούλα με το αλεύρι, τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βουτάτε στο βαθύ πιάτο με το μείγμα αυγού μουστάρδας. Φροντίζετε σε κάθε στάδιο, με κάθε υλικό, τα στήθη να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές.
  5. Μετά τα βάζετε στο πιάτο με το μείγμα τριμμένης φρυγανιάς παρμεζάνας και τα πιέζετε, πατώντας τα να κολλήσει επάνω στο κοτόπουλο το  μείγμα.  Τα τοποθετείτε, το ένα δίπλα στο άλλο στη μια πλευρά του ταψιού με τη λαδόκολλα.
  6. Πλένετε τα ντοματίνια, τα κόβετε στη μέση και τα τοποθετείτε στην άλλη πλευρά του ταψιού. Τα ραντίζετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε  [προαιρετικά] με το σκόρδο το οποίο έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη. 
  7. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε με 30-35 λ περίπου [ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου]. Μόλις τα ντοματίνια μαλακώσουν αρκετά, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο, για να μην καούν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικα σνίτσελ κοτόπουλου με ντοματίνια στο φούρνο