Πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα γιαουρτιού Πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Για 4 μερίδες 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.8 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά

  • 500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
  • 500 γρ. σάλτσα κιμά
  • 400 γρ. σάλτσα γιαουρτιού
  • 1 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα κιμά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. κύμινο σκόνη
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 110 γρ. τοματίνια, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις πλεξούδες για 7’ με 8’ λεπτά. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα κιμά, μοιράζουμε σε σημεία τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί πλήρως. Χαμηλώνουνε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το κύμινο και μόλις μυρίσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να συμπυκνωθούν αρκετά τα υγρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να χυλώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά

  • 500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
  • 500 γρ. σάλτσα κιμά
  • 400 γρ. σάλτσα γιαουρτιού
  • 1 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα κιμά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. κύμινο σκόνη
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 110 γρ. τοματίνια, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις πλεξούδες για 7’ με 8’ λεπτά. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα κιμά, μοιράζουμε σε σημεία τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί πλήρως. Χαμηλώνουνε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το κύμινο και μόλις μυρίσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να συμπυκνωθούν αρκετά τα υγρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να χυλώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner