Νηστίσιμο σπαγγέτι α λα κρεμ με μανιτάρια Νηστίσιμο σπαγγέτι α λα κρεμ με μανιτάρια

Νηστίσιμο σπαγγέτι α λα κρεμ με μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σπαγγέτι με μανιτάρια

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, κομμένα σε μέτριο καρέ
  • 60 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • κορν φλάουρ
  • νερό
  • 80 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σπαγγέτι με μανιτάρια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν πλήρως και να πάρουν έντονο καφέ χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου.  Ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ, αλατίζουμε προσθέτουμε το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το  κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στο τηγάνι, φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα, για 2 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε  μέχρι να χυλώσουν.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το σπαγγέτι με μανιτάρια

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, κομμένα σε μέτριο καρέ
  • 60 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • κορν φλάουρ
  • νερό
  • 80 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το σπαγγέτι με μανιτάρια

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν πλήρως και να πάρουν έντονο καφέ χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου.  Ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ, αλατίζουμε προσθέτουμε το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το  κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στο τηγάνι, φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα, για 2 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε  μέχρι να χυλώσουν.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner