Νάτσος με κιμά - Αλέξανδρος Τσιοτίνης Νάτσος με κιμά - Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Νάτσος με κιμά - Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Για 4 μερίδες 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα νάτσος

  • 300 γρ. πατατάκια νάτσος
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ραγού
  • 400 γρ. λαχανικά μαγειρεμένα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 250 γρ. σάλτσα γιαουρτιού
  • 10 γρ. μυρώνια, ψιλοκομμένα

Για τον μοσχαρίσιο κιμά ραγού

  • 750 γρ. κιμάς μόσχου
  • 4 γρ. σκόρδο χωρίς φύτρα
  • 90 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. γαρύφαλλο
  • 3 γρ. κανέλα
  • 4 τεμ. κόκκους μπαχάρι
  • 90 γρ. κόκκινο κρασί
  • 140 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4 γρ. ανθό αλατιού

 

Για τα λαχανικά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. πατάτα, σε μέτριο καρέ
  • 160 γρ. μελιτζάνα, σε μέτριο καρέ
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. κολοκύθι, σε μέτριο καρέ
  • αλάτι

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 γρ. κορν φλάουερ
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 10 γρ. μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα νάτσος

Τοποθετούμε τα νάτσος σε ένα σκεύος ώστε να είναι απλωμένα. Κεντρικά βάζουμε το κιμά και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μαγειρεμένα λαχανικά, τη γραβιέρα, τη σάλτσα και τα μυρώνια. Σερβίρουμε αν θέλουμε επιπλέον κιμά και σάλτσα γιαουρτιού σε μπολάκια.

 

Για τον κιμά

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Καβουρδίζουμε καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μυρίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30’ με 40΄ λεπτά περίπου.

 

Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

 

Σοτάρουμε την πατάτα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα για 3-4 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και αφαιρούμε από τη φωτιά.

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.

 

Προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ και φέρνουμε σε βρασμό. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι και τα μυρώνια.

 

 

Tip:

*Αρωματίζουμε τη σάλτσα με μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Για τα νάτσος

  • 300 γρ. πατατάκια νάτσος
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ραγού
  • 400 γρ. λαχανικά μαγειρεμένα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 250 γρ. σάλτσα γιαουρτιού
  • 10 γρ. μυρώνια, ψιλοκομμένα

Για τον μοσχαρίσιο κιμά ραγού

  • 750 γρ. κιμάς μόσχου
  • 4 γρ. σκόρδο χωρίς φύτρα
  • 90 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. γαρύφαλλο
  • 3 γρ. κανέλα
  • 4 τεμ. κόκκους μπαχάρι
  • 90 γρ. κόκκινο κρασί
  • 140 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4 γρ. ανθό αλατιού

 

Για τα λαχανικά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. πατάτα, σε μέτριο καρέ
  • 160 γρ. μελιτζάνα, σε μέτριο καρέ
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. κολοκύθι, σε μέτριο καρέ
  • αλάτι

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 γρ. κορν φλάουερ
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 10 γρ. μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα νάτσος

Τοποθετούμε τα νάτσος σε ένα σκεύος ώστε να είναι απλωμένα. Κεντρικά βάζουμε το κιμά και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μαγειρεμένα λαχανικά, τη γραβιέρα, τη σάλτσα και τα μυρώνια. Σερβίρουμε αν θέλουμε επιπλέον κιμά και σάλτσα γιαουρτιού σε μπολάκια.

 

Για τον κιμά

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Καβουρδίζουμε καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μυρίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30’ με 40΄ λεπτά περίπου.

 

Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

 

Σοτάρουμε την πατάτα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα για 3-4 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και αφαιρούμε από τη φωτιά.

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.

 

Προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ και φέρνουμε σε βρασμό. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι και τα μυρώνια.

 

 

Tip:

*Αρωματίζουμε τη σάλτσα με μυρωδικά της αρεσκείας σας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner