Σολομός με μπέικον - Μύρωνας Στρατής Σολομός με μπέικον - Μύρωνας Στρατής

Σολομός με μπέικον - Μύρωνας Στρατής

Για 2 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 2 φιλέτα σολομού σε κρούστα μπέικον
  • 200 γρ. αρωματικό πιλάφι
  • 20 γρ. αμύγδαλα, σπασμένα
  • 5 γρ. μαϊντανό, χοντροκομμένο

Για τον σολομό σε κρούστα μπέικον

  • 400 γρ. σολομός, 2 φιλέτα των 200 γρ.
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τον σολομό με το αρωματικό πιλάφι και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και μαϊντανό.

Για τον σολομό σε κρούστα μπέικον

Καρυκεύουμε σε όλες τις πλευρές  το σολομό με αλάτι και ζάχαρη και τον αφήνουμε για 15 λεπτά το ελάχιστο μέχρι και 1 ώρα το μέγιστο εκτός ψυγείου ώστε να μαριναριστεί σωστά και παράλληλα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον σολομό και το μπέικον και αλέθουμε πολύ καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα της μουστάρδας με το μπέικον. Μοιράζουμε ομοιόμορφα την κρούστα πάνω στα φιλέτα του σολομού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C, για 8 με 10 λεπτά περίπου.

 

 

Tip:

*Το δυνατό αλλά γρήγορο μαγείρεμα του σολομού στο φούρνο, μας δίνει ένα ζουμερό ψήσιμο. Φυσικά, εάν θέλουμε, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος για να το ψήσουμε παραπάνω.

Για το πιάτο

  • 2 φιλέτα σολομού σε κρούστα μπέικον
  • 200 γρ. αρωματικό πιλάφι
  • 20 γρ. αμύγδαλα, σπασμένα
  • 5 γρ. μαϊντανό, χοντροκομμένο

Για τον σολομό σε κρούστα μπέικον

  • 400 γρ. σολομός, 2 φιλέτα των 200 γρ.
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τον σολομό με το αρωματικό πιλάφι και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και μαϊντανό.

Για τον σολομό σε κρούστα μπέικον

Καρυκεύουμε σε όλες τις πλευρές  το σολομό με αλάτι και ζάχαρη και τον αφήνουμε για 15 λεπτά το ελάχιστο μέχρι και 1 ώρα το μέγιστο εκτός ψυγείου ώστε να μαριναριστεί σωστά και παράλληλα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον σολομό και το μπέικον και αλέθουμε πολύ καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα της μουστάρδας με το μπέικον. Μοιράζουμε ομοιόμορφα την κρούστα πάνω στα φιλέτα του σολομού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C, για 8 με 10 λεπτά περίπου.

 

 

Tip:

*Το δυνατό αλλά γρήγορο μαγείρεμα του σολομού στο φούρνο, μας δίνει ένα ζουμερό ψήσιμο. Φυσικά, εάν θέλουμε, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος για να το ψήσουμε παραπάνω.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner