Τρουφάκια με σοκολάτα και καραμέλα (Video)

Τρουφάκια με σοκολάτα και καραμέλα (Video)

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός της σοκολάτας με τη καραμέλα, σίγουρα θα αγαπήσετε αυτά τα υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας και καραμέλας. Μια συνταγή (από εδώ) για καταπληκτικά τρουφάκια, εύκολα στη παρασκευή τους, με λίγα υλικά που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.  

Δείτε πιο κάτω το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 3/4 φλ. τσαγιού (150 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 200 γρ. γλυκόπικρη μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κ.σ. ψιλο-θρυμματισμένη στο μούλτι σοκολάτα (προαιρετικά, για τραγανή γεύση)
  • σκόνη κακάο ή τριμμένη σοκολάτα επιλογής σας για επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαγειρεύετε, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει χρώμα καραμέλας.
  2. Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε ζωηρά (θα φουσκώσει αρχικά) και ξαναβάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά συνεχίζοντας το ζωηρό, γρήγορο ανακάτεμα για 1-2 λ ή μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  3. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τη σοκολάτα και τα αφήνετε να “σταθούν” για 1 λ. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  4. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις κρυώσει, χωρίς να πήξει, προσθέτετε και τη ψιλο-θρυμματισμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα για να μπορέστε να το πλάσετε σε μπαλάκια. 
  5. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τη σκόνη κακάο και σε δεύτερο πιάτο τη τριμμένη σοκολάτα επιλογής σας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μείγμα και με λαδωμένα (με μαλακό βούτυρο ή σπορέλαιο) χέρια το πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους 3 εκ.
  6. “Ρολάρετε” τα μπαλάκια ή στο πιάτο με τη σκόνη κακάο ή στο πιάτο με τη τριμμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές, τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα βάζετε στο ψυγείο για 1/2 τουλάχιστον ώρα πριν το σερβίρισμα. 

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα βήμα



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια με σοκολάτα και καραμέλα (Video)