Μοσχαράκι με πατατούλες πεντανόστιμο

Μοσχαράκι με πατατούλες πεντανόστιμο

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με πατατούλες στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη πολίτικη συνταγή για να απολαύσετε στο Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. μοσχάρι, ποντίκι, κομμένο σε κύβους 4-5 εκ.
  • 1.200 γρ. πατάτες, κομμένες σε κυβάκια 3-4 εκ.
  • 5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το κρέας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 1 ώρα, για να βγάλει το αίμα του. Μετά το  στραγγίζετε καλά, το μεταφέρετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λ ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει. Στην αρχή θα φαίνεται ότι κολλάει, αλλά μετά τα 2 λ θα ξεκολλήσει εύκολα.
  2. Ρίχνετε στη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρετε για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λ μέχρι να μαλακώσει.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύετε το κρέας, πάντα σε μέτρια φωτιά, για 45 λ περίπου ή μέχρι να μισομαλακώσει. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το κρέας, ετοιμάζετε τις πατάτες.
  4. Καθαρίζετε και κόβετε σε κυβάκια τις πατάτες Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τις πατάτες για 4-5 λ (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε βαθύ μπολ.
  5. Μεταφέρετε τις τηγανισμένες πατάτες στη κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αλατοπίπερο και τη 1 κ.σ. ρίγανη, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 20 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά πασπαλίζετε το φαγητό με την υπόλοιπη ρίγανη και … καλή σας όρεξη.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με πατατούλες πεντανόστιμο