Υλικά συνταγής
2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή ζαμπόν κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή άλλο επιλογής σας, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
4 πατάτες μετρίου μεγέθους, κατά προτίμηση μακρόστενες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κοφτό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο τυρί Τσένταρ
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
λίγο μαυροκούκι (σουσάμι μαύρο) για πασπάλισμα (προαιρετικά)