Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Παστιτσάκα Κερκυραϊκή

Παστιτσάκα Κερκυραϊκή

Παστιτσάκα Κερκυραϊκή https://cdn1.huli.gr/imgs/ext/B3cdcperc2fgjEcdcpluszrBNcdcperc2faESefWnB3qxQF9YoRLTcOR3l6sXL2IuYgq0vWw42y1maMqGo6NiQAjv6DewLNzbFVbIBYklsKAcdcperc3dcdcperc3d_5.jpg
Η συνταγή έχει 17 υλικά

Παστιτσάκα Κερκυραϊκή

Sintayes, Υλικά: 17, Χρόνος: Άγνωστος

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›Υλικά συνταγής

2 κ.σ. αλάτι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
500ml κρασί λευκό
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο ή 50ml ελαιόλαδο+50ml βούτυρο (στη Κέρκυρα χρησιμοποιούν μόνο βούτυρο)
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά Νο. 5 ή άλλο Νο. επιλογής σας
Σπετσιερικό (μείγμα από: κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη κοπανισμένη, μπαχάρι, κύμινο και τσίλι ή μπούκοβο προαιρετικά) [*]
600 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη (ή Ντομάτες στο τρίφτη έτοιμες συσκευασμένες εμπορίου)
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 πορτοκαλιού τη φλούδα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Δείτε σχετικές συνταγές

Συνταγές με μακαρόνια
Επιστροφή στην κορυφή