Υλικά συνταγής
1 αρνίσια σπάλα με το κόκαλο, βάρους 2.000-2.200 γρ. (άκοπη ή κομμένη στα 2, αν δεν χωράει στην κατσαρόλα)
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή 30 ml λάδι
2 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
500 γρ. χοντρά μακαρόνια Νο. 5 ή για παστίτσιο
1/2 μάτσο μαϊντανός, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, όλα ψιλοκομμένα
40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
3 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο + 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη + 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή από 1½ κ.γ. ξερά)
280 γρ. ξηρό ανθότυρο, χοντροτριμμένο ή άλλο τυρί τριμμένο επιλογής σας